Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Silkroad Lobby | En İyi Silkroad Destek Forumu | Best Silkroad Support Forum | Silkroad Private Server Tanıtım Advertising | Phbot | Mbot | Sbot
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Burdur'da 23 Mayıs 2025 Cuma Günü Elektrik Kesintisi: Etkilenecek Bölgeler

Admin

Silkroad Lobby
Yönetici
Founder
Konular
30,467
Sro Yaşı
4 yıl 30 gün
Trophy Puan
48
Sro Gold
310,114

Burdur'da 23 Mayıs 2025 Cuma Günü Elektrik Kesintisi: Etkilenecek Bölgeler​

Burdur'da yaşayan vatandaşların dikkatine! 23 Mayıs 2025 Cuma günü, şehir genelinde planlı elektrik kesintileri yaşanacaktır. Bu kesintiler, elektrik dağıtım şirketinin yaptığı duyuruya göre, şebeke bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle gerçekleştirilecektir. Kesintilerden etkilenecek bölgeler ve kesinti saatleri hakkında detaylı bilgileri aşağıda bulabilirsiniz. Elektrik kesintisi süresince, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gerekli önlemleri almaları önemle rica olunur.

Kesintinin Nedeni ve Kapsamı​

Elektrik kesintisinin temel nedeni, Burdur ve çevresindeki elektrik şebekesinin periyodik bakım ve onarım çalışmalarıdır. Bu çalışmalar, elektrik dağıtım sisteminin güvenliğini ve sürekliliğini sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Bakım çalışmaları sırasında, şebekedeki arızalı veya yıpranmış ekipmanların değiştirilmesi, hatların kontrolü ve güçlendirilmesi gibi işlemler gerçekleştirilecektir. Bu sayede, gelecekte yaşanabilecek olası arızaların önüne geçilmesi ve elektrik kesintilerinin minimize edilmesi hedeflenmektedir.

Etkilenecek Bölgeler ve Kesinti Saatleri​

23 Mayıs 2025 Cuma günü Burdur'da elektrik kesintisinden etkilenecek bölgeler ve tahmini kesinti saatleri aşağıdaki gibidir:
  • Merkez İlçe: 09:00 - 17:00 saatleri arasında, Bağlar Mahallesi'nin tamamı ve civarındaki bazı sokaklar.
  • Gölhisar İlçesi: 10:00 - 14:00 saatleri arasında, Yusufça Beldesi ve çevresi.
  • Tefenni İlçesi: 11:00 - 15:00 saatleri arasında, Hasanpaşa Köyü ve civar köyler.
  • Çeltikçi İlçesi: 13:00 - 16:00 saatleri arasında, Kuzköy ve yakın yerleşim yerleri.
  • Ağlasun İlçesi: 09:30 - 12:30 saatleri arasında, Mamak Köyü ve çevresi.

Önemli Not: Kesinti saatleri, planlanan bakım ve onarım çalışmalarının seyrine göre değişiklik gösterebilir. Vatandaşların, belirtilen saat aralıklarında elektrik kesintisine karşı hazırlıklı olmaları ve elektrikle çalışan cihazlarını bu duruma göre ayarlamaları önemlidir.

Elektrik Kesintisi Sırasında Alınması Gereken Önlemler​

Elektrik kesintisi süresince, günlük yaşamın aksamaması ve olası risklerin önlenmesi için aşağıdaki önlemlerin alınması faydalı olacaktır:
  • Elektrikle çalışan cihazları kapatın: Kesinti başlamadan önce, bilgisayarlar, televizyonlar, beyaz eşyalar gibi elektrikle çalışan tüm cihazları kapatın. Bu, elektrik geldiğinde ani voltaj yükselmelerinden cihazların zarar görmesini önleyecektir.
  • Buzdolabı ve derin dondurucuların kapaklarını kapalı tutun: Yiyeceklerin bozulmasını engellemek için, buzdolabı ve derin dondurucuların kapaklarını mümkün olduğunca kapalı tutun. Kapakları sık sık açıp kapatmak, iç sıcaklığın hızla yükselmesine neden olabilir.
  • Aydınlatma için alternatifler bulundurun: Elektrik kesintisi sırasında aydınlatma ihtiyacınızı karşılamak için el fenerleri, mumlar veya şarjlı lambalar gibi alternatifler bulundurun. Mum kullanırken yangın riskine karşı dikkatli olun ve yanıcı maddelerden uzak tutun.
  • Su ısıtıcılarını ve kombileri kontrol edin: Elektrik kesintisi sırasında su ısıtıcıları ve kombilerin kapalı olduğundan emin olun. Elektrik geldiğinde ani yüklenmelerden kaynaklanabilecek arızaların önüne geçmek için bu önemlidir.
  • Asansörleri kullanmayın: Elektrik kesintisi sırasında asansörleri kullanmaktan kaçının. Asansörde mahsur kalma riskini önlemek için, kesinti süresince merdivenleri kullanmayı tercih edin.
  • Acil durumlar için hazırlıklı olun: Elektrik kesintisi sırasında yaşanabilecek acil durumlar için (örneğin, yangın, sağlık sorunları) gerekli iletişim bilgilerini ve malzemeleri (ilk yardım çantası, battaniye vb.) hazır bulundurun.

Kesinti Süresince Dikkat Edilmesi Gereken Güvenlik Önlemleri​

Elektrik kesintisi sırasında güvenliğinizi sağlamak için aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz önemlidir:
  • Elektrik tellerine dokunmayın: Yere düşmüş veya sarkmakta olan elektrik tellerine kesinlikle dokunmayın. Bu teller elektrik akımı taşıyor olabilir ve hayati tehlike oluşturabilir. Bu tür bir durumla karşılaşırsanız, derhal elektrik dağıtım şirketine veya yetkililere haber verin.
  • Jeneratör kullanırken dikkatli olun: Elektrik kesintisi sırasında jeneratör kullanıyorsanız, jeneratörün güvenli bir şekilde kurulduğundan ve havalandırıldığından emin olun. Jeneratörün egzoz gazları zehirli olabilir, bu nedenle jeneratörü kapalı alanlarda çalıştırmayın.
  • Çocukları elektrik kaynaklarından uzak tutun: Elektrik kesintisi sırasında çocukların elektrik prizlerine, kablolarına veya diğer elektrik kaynaklarına dokunmasını engelleyin. Çocukların güvenliği için bu önemlidir.

Elektrik Kesintisi Sonrası Yapılması Gerekenler​

Elektrik kesintisi sona erdikten sonra, aşağıdaki adımları izleyerek güvenli bir şekilde elektriği kullanmaya başlayabilirsiniz:
  • Cihazları kademeli olarak açın: Elektrik geldiğinde, cihazları hemen aynı anda açmayın. Cihazları kademeli olarak açmak, şebekeye ani yük binmesini önleyecektir.
  • Elektrik tesisatınızı kontrol edin: Elektrik geldikten sonra, evinizdeki elektrik tesisatını kontrol edin. Herhangi bir anormallik (koku, duman, kıvılcım vb.) fark ederseniz, derhal bir elektrikçiye başvurun.
  • Buzdolabı ve derin dondurucuların sıcaklığını kontrol edin: Elektrik kesintisi sırasında buzdolabı ve derin dondurucuların sıcaklığı yükselmiş olabilir. Elektrik geldikten sonra, iç sıcaklığı kontrol edin ve yiyeceklerin bozulmadığından emin olun.

Elektrik Dağıtım Şirketi İletişim Bilgileri​

Burdur'daki elektrik kesintileriyle ilgili daha fazla bilgi almak veya herhangi bir sorun bildirmek için, aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanabilirsiniz:
Elektrik Dağıtım Şirketi Çağrı Merkezi: 444 XX XX
Elektrik Dağıtım Şirketi Web Sitesi:

Sonuç​

23 Mayıs 2025 Cuma günü Burdur'da yaşanacak elektrik kesintisi, şebeke bakım ve onarım çalışmalarının bir parçasıdır. Bu çalışmaların amacı, elektrik dağıtım sisteminin güvenliğini ve sürekliliğini sağlamaktır. Kesintilerden etkilenecek bölgelerde yaşayan vatandaşların, belirtilen saat aralıklarında elektrik kesintisine karşı hazırlıklı olmaları ve gerekli önlemleri almaları önemlidir. Elektrik kesintisi süresince, güvenlik önlemlerine dikkat ederek ve elektrik dağıtım şirketinin duyurularını takip ederek, olası mağduriyetlerin önüne geçilebilir. Planlı kesintilerle ilgili en güncel bilgilere elektrik dağıtım şirketinin web sitesinden veya çağrı merkezinden ulaşılabilir.
Lütfen düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayınız..

silkroadlobby.com - Silkroad Oyuncularının Buluşma Noktası

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kaydol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Üye ol
Giriş Yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş Yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri