- Konular
- 27,663
- Sro Yaşı
- 3 yıl 10 ay 3 gün
- Trophy Puan
- 38
- Sro Gold
- 282,044
SİLKROAD ONLİNE C38 HATASI! | #silkroadonline #trsro #silkroad #mmorpg
Selamlar Silkroadlobby olarak
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
isimli Youtube içerik üreticisinin oluşturduğu videoyu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.Silkroad Online C38 Hatası: Derinlemesine İnceleme ve Çözüm Yolları
Silkroad Online, uzun yıllardır MMORPG severlerin gönlünde taht kurmuş, köklü bir oyundur. Ancak, bu köklü geçmişe rağmen, oyuncular zaman zaman çeşitli hatalarla karşılaşabilmektedir. Bu hatalardan biri de C38 hatasıdır. C38 hatası, oyunun başlatılması veya oyuna giriş aşamasında ortaya çıkabilen, oyuncuları oldukça can sıkabilen bir sorundur. Bu makalede, C38 hatasının ne anlama geldiğini, nedenlerini ve çözüm yollarını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Amacımız, Silkroad Online oyuncularının bu hatayla karşılaştıklarında başvurabilecekleri kapsamlı bir rehber sunmaktır.C38 Hatası Nedir?
C38 hatası, genellikle oyun dosyalarında veya sistem dosyalarında meydana gelen bir uyumsuzluk veya bozulma sonucu ortaya çıkar. Bu hata, oyunun başlatılmasını engeller ve oyuncular "C38" şeklinde bir hata mesajıyla karşılaşırlar. Hatanın temelinde yatan nedenler çeşitli olabilir ve bu nedenle çözüm yöntemleri de farklılık gösterebilir.C38 Hatasının Nedenleri
C38 hatasının birden fazla nedeni olabilir. İşte en sık karşılaşılan nedenler:- Eksik veya Bozuk Oyun Dosyaları: Oyun dosyalarından bazılarının eksik olması veya bozulması, C38 hatasına yol açabilir.
- Uyumsuz Sürücüler: Özellikle ekran kartı sürücülerinin güncel olmaması veya oyunla uyumsuz olması, bu hataya neden olabilir.
- Güvenlik Duvarı veya Antivirüs Yazılımı Engellemeleri: Güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımları, oyunun çalışmasını engelleyebilir ve C38 hatasına sebep olabilir.
- Yetersiz Sistem Gereksinimleri: Bilgisayarın oyunun gereksinimlerini karşılamaması durumunda, çeşitli hatalar ortaya çıkabilir, bunlardan biri de C38 hatasıdır.
- Oyun Güncellemeleri Sırasında Yaşanan Sorunlar: Oyun güncellemeleri sırasında internet bağlantısında kopmalar veya diğer aksaklıklar, oyun dosyalarının bozulmasına ve dolayısıyla C38 hatasına yol açabilir.
- DirectX Sorunları: DirectX'in güncel olmaması veya doğru şekilde yüklenmemesi, oyunun çalışmasını etkileyebilir.
- Yönetici İzinleri Eksikliği: Oyunun yönetici ayrıcalıklarıyla çalıştırılmaması, bazı dosyalara erişim sorunlarına neden olabilir.
- Çakışan Programlar: Arka planda çalışan ve oyunla çakışan programlar, C38 hatasına neden olabilir.
C38 Hatasının Çözüm Yolları
C38 hatasının çözüm yolları, hatanın nedenine bağlı olarak değişebilir. Aşağıda, en etkili çözüm yöntemlerini adım adım açıklıyoruz:- Oyun Dosyalarını Kontrol Edin ve Onarın:
Çoğu oyun platformu (örneğin, Steam), oyun dosyalarını doğrulama ve onarma özelliğine sahiptir. Bu özellik sayesinde, eksik veya bozuk dosyalar tespit edilerek otomatik olarak indirilir ve düzeltilir. Oyun platformunuzun bu özelliğini kullanarak oyun dosyalarını kontrol edin ve onarın.
Adım 1: Oyun platformunuzu açın (örneğin, Steam).
Adım 2: Oyun kütüphanenize gidin.
Adım 3: Silkroad Online'a sağ tıklayın ve "Özellikler" seçeneğini seçin.
Adım 4: "Yerel Dosyalar" sekmesine tıklayın.
Adım 5: "Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula" butonuna tıklayın. - Ekran Kartı Sürücülerini Güncelleyin:
Ekran kartı sürücülerinin güncel olması, oyunların sorunsuz çalışması için önemlidir. Ekran kartı üreticinizin (NVIDIA, AMD, Intel) web sitesinden en son sürücüleri indirin ve kurun. Sürücüleri güncellerken, eski sürücüleri tamamen kaldırmanız önerilir.
Adım 1: Ekran kartı üreticinizin web sitesine gidin (NVIDIA, AMD veya Intel).
Adım 2: Ekran kartı modelinizi belirleyin.
Adım 3: En son sürücüyü indirin.
Adım 4: İndirilen sürücü dosyasını çalıştırın ve kurulum talimatlarını izleyin. - Güvenlik Duvarı ve Antivirüs Yazılımını Kontrol Edin:
Güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımları, oyunun çalışmasını engelleyebilir. Bu nedenle, Silkroad Online'ı bu yazılımların istisnalar listesine ekleyin veya oyunu çalıştırırken geçici olarak devre dışı bırakın. Ancak, güvenlik risklerini göz önünde bulundurarak bu adımı dikkatli bir şekilde uygulayın.
Adım 1: Güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımınızın ayarlarını açın.
Adım 2: "İstisnalar" veya "İzinler" bölümüne gidin.
Adım 3: Silkroad Online'ın oyun klasörünü ve yürütülebilir dosyasını (örneğin, sro_client.exe) istisnalar listesine ekleyin.
Adım 4: Gerekirse, oyunu çalıştırırken güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımını geçici olarak devre dışı bırakın. - DirectX'i Güncelleyin veya Yeniden Yükleyin:
DirectX, oyunların grafiklerini doğru şekilde görüntülemesi için gereklidir. DirectX'in güncel olmaması veya doğru şekilde yüklenmemesi, C38 hatasına neden olabilir. Microsoft'un web sitesinden en son DirectX sürümünü indirin ve kurun.
Adım 1: Microsoft'un web sitesine gidin ve en son DirectX sürümünü indirin.
Adım 2: İndirilen dosyayı çalıştırın ve kurulum talimatlarını izleyin. - Oyunu Yönetici Olarak Çalıştırın:
Oyunu yönetici ayrıcalıklarıyla çalıştırmak, bazı dosyalara erişim sorunlarını çözebilir. Oyunun kısayoluna sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.
Adım 1: Silkroad Online'ın kısayoluna sağ tıklayın.
Adım 2: "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin. - Uyumsuz Programları Kapatın:
Arka planda çalışan ve oyunla çakışan programlar, C38 hatasına neden olabilir. Görev yöneticisini açarak gereksiz programları kapatın.
Adım 1: "Ctrl + Shift + Esc" tuşlarına basarak Görev Yöneticisi'ni açın.
Adım 2: "İşlemler" sekmesine gidin.
Adım 3: Gereksiz ve oyunla çakışabilecek programları seçin ve "Görevi sonlandır" butonuna tıklayın. - Oyunu Yeniden Yükleyin:
Yukarıdaki çözüm yöntemleri işe yaramazsa, oyunu tamamen kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin. Bu işlem, oyun dosyalarındaki tüm hataları gidermeye yardımcı olabilir.
Adım 1: Denetim Masası'nı açın.
Adım 2: "Programlar" veya "Programlar ve Özellikler" seçeneğine tıklayın.
Adım 3: Silkroad Online'ı listeden bulun ve "Kaldır" butonuna tıklayın.
Adım 4: Kaldırma işlemi tamamlandıktan sonra, oyunu yeniden indirin ve kurun. - Sistem Gereksinimlerini Kontrol Edin:
Bilgisayarınızın Silkroad Online'ın minimum sistem gereksinimlerini karşıladığından emin olun. Yetersiz sistem gereksinimleri, çeşitli hatalara neden olabilir.
Adım 1: Silkroad Online'ın resmi web sitesini veya oyun platformunu ziyaret edin.
Adım 2: Oyunun minimum ve önerilen sistem gereksinimlerini inceleyin.
Adım 3: Bilgisayarınızın donanım özelliklerini (işlemci, ekran kartı, RAM, depolama alanı) kontrol edin ve oyunun gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını değerlendirin.
Ek İpuçları
- Oyunun en son sürümünü kullandığınızdan emin olun.
- İnternet bağlantınızın stabil olduğundan emin olun.
- Arka planda çalışan gereksiz programları kapatın.
- Bilgisayarınızı düzenli olarak temizleyin ve virüs taraması yapın.
Sonuç
Silkroad Online C38 hatası, can sıkıcı bir sorun olsa da, doğru çözüm yöntemleriyle aşılabilir. Bu makalede sunduğumuz adımları takip ederek, hatanın nedenini tespit edebilir ve uygun çözümü uygulayabilirsiniz. Unutmayın, her oyuncunun sistemi farklı olduğu için, bir çözüm yöntemi herkeste aynı sonucu vermeyebilir. Bu nedenle, farklı çözüm yöntemlerini denemekten çekinmeyin. Umuyoruz ki bu rehber, Silkroad Online maceranıza sorunsuz bir şekilde devam etmenize yardımcı olur. İyi oyunlar!Umarım bu rehber, Silkroad Online oyuncularının C38 hatasıyla başa çıkmalarına yardımcı olur!
İyi seyirler!
silkroadlobby.com - Silkroad Oyuncularının Buluşma Noktası