Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Silkroad Lobby | En İyi Silkroad Destek Forumu | Best Silkroad Support Forum | Silkroad Private Server Tanıtım Advertising | Phbot | Mbot | Sbot
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

UZAK ŞEHİR SETİNE GİTTİM, HATTA DİZİDE OYNADIM

Admin

Silkroad Lobby
Yönetici
Founder
Konular
29,717
Sro Yaşı
3 yıl 11 ay 26 gün
Trophy Puan
48
Sro Gold
302,614

UZAK ŞEHİR SETİNE GİTTİM, HATTA DİZİDE OYNADIM

Selamlar Silkroadlobby olarak
isimli Youtube içerik üreticisinin oluşturduğu videoyu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Bir Film Setinin Tozunu Yutmak: Uzak Şehirde Figüranlık Deneyimi​

Uzak bir şehir… İsmi bile uzaklığı çağrıştıran, haritalarda ufacık bir nokta olarak görünen bir yer. Belki hayatımın geri kalanında hiç gitmeyeceğim, belki de sadece bir anı olarak kalacak bu şehir, beni beklenmedik bir maceranın içine sürükledi. Bu macera, bildiğimiz televizyon ekranlarında parıldayan, ışıkların, kameraların ve aksiyonun hiç dinmediği bir film setinde figüran olarak yer almaktı.
Her şey bir tesadüfle başladı. Şehre yaptığım kısa bir ziyaret sırasında, yerel bir gazetede yayınlanan bir ilan dikkatimi çekti: "Yeni bir televizyon dizisi için figüran aranıyor!" Uzun zamandır aklımda olan, belki de bastırdığım bir merak duygusuyla, ilana başvurdum. Açıkçası pek bir umudum yoktu, sonuçta profesyonel oyuncu değildim. Ancak günler sonra gelen bir telefon, beni bambaşka bir dünyaya davet ediyordu.

Hazırlık Süreci: Beklenmedik Bir Yoğunluk​

Figüranlık, dışarıdan bakıldığında kolay bir iş gibi görünebilir. Sadece kalabalığı oluşturan, arka planda duran, konuşmayan ve dikkat çekmeyen insanlar… Ancak gerçek hiç de öyle değilmiş. İlk olarak, kostüm provası için sete çağrıldım. Saatler süren provalar, farklı kıyafetler, saç modelleri… Her şey, karakterin ve sahnenin atmosferine uygun olmalıydı. Benim için seçilen kostüm, dizinin geçtiği döneme ait, oldukça eski ve rahatsız edici bir kıyafet olmuştu. Ama sonuçta, bir karakteri canlandırıyordum ve onun duygularını anlamam gerekiyordu.
Daha sonra, çekimlerin yapılacağı lokasyon hakkında bilgilendirildim. Şehrin dışındaki, terk edilmiş bir fabrika binası, dizinin önemli sahnelerine ev sahipliği yapacaktı. Fabrika, adeta zamanda yolculuk yapmış gibiydi. Duvarlardaki çatlaklar, paslı demirler, kırık camlar… Her şey, dizinin karanlık ve gizemli atmosferini yansıtıyordu.

Sete İlk Adım: Işıklar, Kameralar, Aksiyon!​

Çekim günü geldiğinde, heyecanım doruktaydı. Sabahın erken saatlerinde sete gittim. Etrafımda koşturan insanlar, kablolar, kameralar, ışıklar… Tam bir kaos ortamı hakimdi. Ancak bu kaosun içinde, her şeyin bir düzen içinde ilerlediğini fark ettim. Herkesin bir görevi vardı ve herkes, o görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyordu.
İlk olarak, makyaj ve saç için bir odaya alındım. Profesyonel makyaj sanatçıları, yüzüme özel bir makyaj uyguladılar. Saçlarım da dönemin modasına uygun olarak şekillendirildi. Aynaya baktığımda, kendimi tanıyamadım. Sanki bambaşka birine dönüşmüştüm.
Daha sonra, kostümümü giydim ve sete çıktım. Yönetmen, bana ve diğer figüranlara, sahnede nasıl durmamız, nasıl hareket etmemiz gerektiğini anlattı. Her hareketimizin, her bakışımızın, sahnenin atmosferini desteklemesi gerekiyordu. Figüran olarak, sadece arka planda duran insanlar değildik. Aksine, sahnenin canlı ve gerçekçi görünmesini sağlayan önemli bir parçaydık.
Çekimler saatler sürdü. Aynı sahne defalarca tekrarlandı. Yönetmen, her detayın mükemmel olmasını istiyordu. Yorulmuştum, acıkmıştım, ama bir yandan da çok eğleniyordum. İlk defa, bir film setinin nasıl çalıştığını yakından görüyordum. Oyuncuların performansları, yönetmenin direktifleri, kameramanların titizliği… Her şey, büyük bir uyum içinde çalışıyordu.

Dizide Oynamak: Unutulmaz Bir Anı​

Çekimler sırasında, dizinin başrol oyuncularıyla da tanışma fırsatı buldum. Onlar da benim gibi, işlerine tutkuyla bağlı, yetenekli ve saygılı insanlardı. Setteki herkes, birbirine destek oluyor, motive ediyordu. Bu, benim için unutulmaz bir deneyim oldu.
En heyecan verici anlardan biri, dizinin bir sahnesinde kısa bir replik söyleme fırsatı bulmamdı. Yönetmen, bana küçük bir rol vermişti. İlk başta çok heyecanlandım, hatta biraz da panikledim. Ama yönetmenin ve diğer oyuncuların desteğiyle, repliğimi başarıyla söyledim. O an, hayatımın en unutulmaz anlarından biri oldu.
Dizinin yayınlandığı günü iple çektim. Ekran başında, kendimi ve diğer figüran arkadaşlarımı aradım. Gözlerim fal taşı gibi açılmıştı. Ve sonunda, o an geldi. Ekranda, terk edilmiş fabrikanın önünde yürüyen kalabalığın içindeydim. Yüzüm net olarak görünmese de, o an orada olduğumu biliyordum. Ve bu, benim için yeterliydi.

Figüranlığın Bilinmeyen Yüzü​

Figüranlık, dışarıdan bakıldığında basit bir iş gibi görünse de, aslında birçok zorluğu içinde barındırır. Öncelikle, uzun saatler boyunca ayakta durmak, aynı hareketi defalarca tekrarlamak, hava koşullarına dayanmak gibi fiziksel zorluklar vardır. Soğuk bir havada ince bir kıyafetle saatlerce beklemek, sıcak bir havada kalın bir kostümle terlemek, gerçekten yorucu olabilir.
Bunun yanı sıra, psikolojik zorluklar da vardır. Figüran olarak, sürekli olarak yönetmenin talimatlarına uymak, kendi yaratıcılığınızı ve özgünlüğünüzü kısıtlamak zorunda kalırsınız. Dikkat çekmemek, arka planda kalmak, kendinizi ifade etme fırsatı bulamamak, bazı zamanlar moral bozucu olabilir.
Ancak tüm bu zorluklara rağmen, figüranlık deneyimi, bana birçok şey öğretti. Öncelikle, bir film setinin nasıl çalıştığını, bir yapımın ne kadar emek ve özveri gerektirdiğini yakından gördüm. Oyuncuların, yönetmenlerin, kameramanların ve diğer set çalışanlarının ne kadar profesyonel ve yetenekli olduklarını fark ettim.
Ayrıca, figüranlık deneyimi, bana sabırlı olmayı, disiplinli çalışmayı ve başkalarıyla uyum içinde olmayı öğretti. Bir ekip çalışmasının ne kadar önemli olduğunu, herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapması gerektiğini anladım.
Figüranlığın avantajları da yok değil elbette. Her şeyden önce, yeni insanlarla tanışma, farklı kültürleri ve yaşam tarzlarını tanıma fırsatı sunar. Setteki diğer figüranlarla, oyuncularla, yönetmenlerle sohbet etmek, onların deneyimlerinden ve bilgilerinden faydalanmak, ufkunuzu genişletir.
Bunun yanı sıra, figüranlık, size farklı bir bakış açısı kazandırır. Hayatı, olayları ve insanları farklı bir perspektiften görmenizi sağlar. Kendinizi, kendi yeteneklerinizi ve sınırlarınızı keşfetme fırsatı sunar.
Ek olarak, figüranlık, para kazanmanın bir yolu olabilir. Özellikle büyük yapımlarda, figüranlara belirli bir ücret ödenir. Bu ücret, geçiminizi sağlamanıza veya ek gelir elde etmenize yardımcı olabilir.

Uzak Şehirde Kalan Anılar​

Uzak şehirdeki figüranlık deneyimim, hayatımda unutulmaz bir anı olarak kalacak. O şehirde, sadece bir film setinin tozunu yutmadım, aynı zamanda kendimi de keşfettim. Farklı bir dünyaya adım attım, yeni insanlarla tanıştım ve hayatıma yeni bir bakış açısı kazandırdım.
Belki bir daha bir film setinde yer almam, belki de sadece bir seyirci olarak ekran başında kalırım. Ama o uzak şehirdeki deneyimim, bana her zaman ilham verecek, beni motive edecek ve hayata daha farklı bir gözle bakmamı sağlayacak.
Unutmayın, hayat bir film gibidir. Herkesin bir rolü vardır. Önemli olan, o rolü en iyi şekilde oynamaktır. İster başrol oyuncusu olun, ister figüran, her zaman elinizden gelenin en iyisini yapın. Çünkü her rol, bir anlam ifade eder. Herkesin katkısı, bütünün güzelliğini oluşturur.
Teknik olarak bir film setinde olmak, ışıkların, kameraların ve aksiyonun büyülü dünyasına tanıklık etmek, hayatınızda bir kez yaşayabileceğiniz bir deneyimdir. Bu deneyimi yaşama fırsatı bulursanız, sakın kaçırmayın. Çünkü o uzak şehirdeki set, size sadece bir film değil, aynı zamanda hayatınızın en önemli derslerinden birini verebilir.
Uyarı: Film setlerinde güvenlik her zaman önceliklidir. Yönetmenlerin ve set çalışanlarının talimatlarına uyun. Herhangi bir riskli durumdan kaçının.
  • Figüranlık, sabır ve disiplin gerektiren bir iştir.
  • Set ortamında profesyonel davranmak önemlidir.
  • Yeni insanlarla tanışma ve farklı deneyimler yaşama fırsatı sunar.
  • Hayata farklı bir bakış açısı kazandırır.

Unutmayın, her deneyim sizi geliştirir ve büyütür. Uzak şehirdeki set deneyimi de, hayatınızın bir parçası olarak, sizi daha iyi bir insan yapacaktır.​

Herkesin hayatında bir "Uzak Şehir" vardır. Önemli olan, o şehre gitmeye cesaret etmektir.

İyi seyirler!

silkroadlobby.com - Silkroad Oyuncularının Buluşma Noktası

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kaydol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Üye ol
Giriş Yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş Yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri